Всички членове на кралското британско семейство са публични фигури. Затова прекарват

...
Всички членове на кралското британско семейство са публични фигури. Затова прекарват
Коментари Харесай

9 малко известни факта за британското кралско семейство

Всички членове на кралското британско семейство са обществени фигури. Затова прекарват огромна част от времето си в обществени събития, дипломатически приеми или пътувания в чужбина. Но макар тяхната честа поява навън, хората към момента не знаят доста неща за тях.
Ето някои малко известни обстоятелството за кралското семейство:

1. Не могат да играят Монополи
През 2008 година принц Андрю получава като подарък истинското издание на играта Монополи. Налага му се учтиво да откаже подаръка и да изясни “Не ни е разрешено да играем Монополи у дома, тъй като може играта да излезе отвън надзор и да стане рисково. ”

2. Кралица Елизабет обича да носи облекла в ярки цветове
Макар да се облича консервативно съгласно етикета, кралица Елизабет избира да прибавя цвят в облеклата си. Често може да се види на обществени места с облекла в ярки цветове: фуксия, лимон, зелено, ярко синьо.
“Не мога да нося облекла в бежови цветове, никой няма да ме разпознае ” споделя пред член от екипа си. Изборът на кралицата да носи ярки цветове се дефинира освен от нейния усет и жанр, само че и от обстоятелството, че по този начин по-лесно ще бъде разпозната измежду тълпата. 
3. Кралицата чества 2 пъти рожден ден
 Принц Филип изписан от болница след сърдечна интервенция Принц Филип изписан от болница след сърдечна интервенция
Херцогът на Единбург, 99-годишният принц Филип, маха с ръка, до момента в който идва в замъка Уиндзор, с цел да се събере още веднъж с кралицата. Таки...
Кралицата е родена на 21 април 1926 година, само че избира тогава да чества рождения си ден единствено в най-тесен фамилен кръг. Но по традиция рожденият й ден се празнува всяка втора събота на юни, когато времето е по-топло с церемониален боен церемониал. 
4. Членовете на кралското семейство не могат да бъдат докосвани от “обикновени ” хора
Макар да е добре познато, това предписание постоянно се нарушава, изключително по време на срещи и мероприятия с други известни хора.

5. Трябва да одобряват безусловно всички дарове от всеки
Етикетът ги задължава да одобряват всички дарове с откровена признателност. Съдбата на подаръците се взема решение от кралицата, тъй като всички те принадлежат на Монархията.
6. Кралица Елизабет задава тона на всички срещи
 10 неща, които ще се случат, когато принц Чарлз стане крал 10 неща, които ще се случат, когато принц Чарлз стане крал
Зa рaзликa oт мaйкa cи, кoятo нeoчaквaнo cтaнa крaлицa caмo нa 25 гoдини, cлeд кaтo бaщa ѝ - крaл Джoрдж VI, умирa внeзaпнo, 72-гoдишни...
Ако имате шанса да вечеряте с кралицата, би трябвало да знаете, че когато кралицата завърши с яденето, всички би трябвало да оставят сребърните принадлежности и да престанат да се хранят. Това предписание важи и за всички други членове на кралското семейство.
8. Кралското семейство има лични приходи
Приходите им са от 3 съществени източника: суверенната дотация, сдружението на херцогството Ланкастър и пари от персонална благосъстоятелност и вложения.
9. Всеки, който подписа брак с член на кралското семейство, не може да се възкачи на трона
Този закон се следва от самата кралица. Нейният брачен партньор, принц Филип е принц консорт, който не може да стане крал. Той е от гръцки генезис и няма право да стъпи на трона. Същото важи и за принц Уилям - в случай че стане крал, брачната половинка му Катрин, дукесата на Кеймбридж, ще бъде наречена “кралица консорт ”.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР